Wie ben ik?

Mijn naam is Tim Driesen en ik heb het diploma behaald van sportmasseur paard aan de beroepsopleiding paardensportmasseur bij Massage Hippique. 

Al vanaf 6-jarige leeftijd ben ik bezeten door paarden. Ik ben dan ook op jonge leeftijd gestart met het berijden van paarden op zowel regionaal als nationaal niveau in België en Nederland.

Ik ben gestart in de LRV waar ik zowel aan jumping- als aan dressuurproeven heb deelgenomen. Bij de overstap naar de Vlaamse Liga Paardensport heb ik mij volledig toegelegd op de springsport op nationaal niveau. 

Door mijn wedstrijdervaring heb ik aan de lijve ondervonden hoe belangrijk het is om je paard goed te trainen, maar ook psychisch en fysisch goed te verzorgen. Daarom is het belangrijk paarden ook regelmatig te laten controleren door de dierenarts, maar ook door de sportmasseur, om ze het ganse jaar in topconditie te houden. Vele blessures kunnen namelijk voorkomen worden door de combinatie van sportmassage en een goede training.

Door de groeiende interesse in het gebruik van het paardenlichaam tijdens het rijden heb ik mij in 2018 ingeschreven voor de opleiding sportmasseur paard bij Massage Hippique. 

 

Door mijn uitgebreide wedstrijdervaring, zowel dressuur als springen, probeer ik ook tijdens iedere behandeling tips mee te geven om vaststellingen te vertalen naar een aangepaste training. Dit steeds met een onderbouwde kennis!

 

Opleidingen/diploma's:

  • Beroepsopleiding licentie 1 sportmasseur paard bij Massage Hippique.
  • Stretchen en mobiliseren bij Massage Hippique. 
  • Getuigschrift Equine-taping bij Equine Studies

Who am I?

Hello! My name is Tim Driesen. I'm a licensed  practitoner in sportsmassage for horses and got my degree at Massage Hippique. 

 

I started showjumping myself at a very young age on a regional and national level in Belgium and the Netherlands. 

 

Through my competitionexperience I've learned from first hand how important it is to train your horses but also to keep them in ee good physical and mental state. That's why it's very important to get your horses checked by a vet and a licensed therapist on a regular basis. This way you can keep your horses in top condition the whole year round. Many injuries can be avoided through a combination of good therapy and good training.

 

Due too the growing intrest in the correct use of a horses body during training, I've entered myself in a full year course to become a licensed massage-therapist.

 

degrees:

  • License 1 sportsmassage-therapist for horses at Massage Hippique.
  • Stretching and mobilisation at Massage Hippique.
  • Equine-taping at Equine Studies