Equissage-behandelingen

Wat is het?

Equissage Pulse levert krachtige Cyclodische vibratie  (Horizontaal,verticaal en roterend) massage aan het gehele lichaam. Doormiddel van  wetenschappenlijk onderzoek is bewezen dat deze bijdraagt aan verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichts mobiliteit en kan bijdragen aan het genezings en herstel proces bij revalidatie van een grote meerderheid van blessures en condities.

Medische onderzoeken hebben bewezen dat Equissage de paslengte van een paard met een gemiddelde van 21% kan verbeteren, en de hakpeeshoek met een gemiddelde van 9%.

Tevens was er een verbetering van het uithoudingsvermogen, verbetering van snelheid en paslengte waardoor het paard in hoger tempo in snellere tijd een langere afstand kan afleggen.

Wat is het verschil tussen een basic en deluxe behandeling?

Bij een basic behandeling wordt er enkel gebruik gemaakt van de backpad om de toplijn van het paard diep te behandelen en de andere spieren van het lichaam door de daaruit verder vloeiend cyclo-golven. 

Bij een deluxe behandeling gaat er buiten de backpad ook een hand-unit gebruikt worden om alle andere spieren en gewrichten dieper en gerichter te behandelen voor een optimaal resultaat in de souplesse, relaxatie en vergroting van de bewegingsruimte van jouw paard. 


Voor Equissage behandeling
Diagnose:
Opmerkelijke vasomotorische dysfunctie van de ledematen, onverdraagzaamheid van het zadel en de omtrek, veroorzaken myofaciale pijn in de nek en rug, en verminderen de sympathische functie.


Blauw en groen geven een slechte bloedsomloop aan

 


Na 25 minuten Equissage behandeling

Toepassing:
25 minuten gebruik van de Equissage belt en 20 minuten in combinatie met de hand unit in de Equissage boot op de linker achterhand.
Observatie:
Snelle en significante verbetering in sympathische functie als gevolg van de verhoogde bloedstroom die abnormaal laag was in de getroffen gebieden.


Geel en rood geven een verbetering van de bloedsomloop aan


Na 5 uur Equissage behandeling

Observatie:

Het thermische niveau van de benen en rug zijn weer normaal, waarmee de positieve effecten van Equissage op een complex pijnssyndroom zichtbaar worden.
De pijnlijke gebieden zijn verdwenen, er is geen intolerantie meer voor het zadel en de vasomotorische disfuncties zijn duidelijk verminderd. 

 

Waarom een Equissage-behandeling laten doen?

 

WARMING UP & WARMING DOWN

De Niagara Equissage is een excellent hulpmiddel voor warming up voor paarden voorafgaand aan training en competitie, maar ook zeer geschikt voor warming down.

 

RUGPROBLEMEN

Gebruik Niagara Equissage om rug problemen bij uw paard te verlichten. Een meerderheid van rug problemen kan dagelijks of op regelmatige basis behandeld worden met de Niagara Equissage pulse.

 

ADEMHALINGSPROBLEMEN

Over het algemeen wordt de meerderheid van de ademhalingsproblemen incl.”bleeders” en zwaar ademende paarden  behandeld  doormiddel van een behandeling met de Niagara Equissage Back pad. 

 We adviseren om naast behandeling met de Equissage Pulse back pad, tevens behandeling van de Equissage pulse hand unit 1 of  2 x per week in combinatie toe te passen voor optimale zorg en resultaat.

 

ACHTERHANDPROBLEMEN

Achterhand problemen kunnen verholpen worden door behandeling van de Niagara Equissage back pad en hand unit.

Over het algemeen, kunnen de meerderheid van de achterhand problemen verholpen worden door gebruik van de Niagara Equissage back pad. In geval van spier verrekking, overstrekking of bij opbouw van melkzuur in de spieren, wordt de hand unit naast de back pad  gebruikt. 

 

HOEFPROBLEMEN

De Niagara Equissage kan gebruikt worden bij behandeling van een groot aantal hoef problemen. Voor hoefkneuzingen, bevordering van bloedcirculatie, maar ook voor bijvb. behandeling ter ondersteuning bij hoefzweren. Dit kan tevens bijdragen voor een gezonde hoef groei.

BEENPROBLEMEN

De Niagara Equissage is effectief voor hulp bij been problemen. Vooral bij been en pees problemen  zoals zwelling, arthrose, kneuzingen en vele andere veel voorkomende beenproblemen. 

De Niagara Equissage hand unit in combi met de been en peesbeschermer is de meest effectieve manier om de meerderheid van been, pees en hoef problemen te behandelen. Enkele veel voorkomende problemen zijn o.a verrekking of oprekking van ligamenten en pezen, zwelling, bloeduitstortingen, circulatieproblemen, arthrose, kneuzing, piephak, hoefbevangenheid en spat.

De Niagara Equissage hand unit in combi met de been en peesbeschermer creert een zeer diepwerkende circulaty massage aan het gehele been. Dit zorgt voor verbetering van locale bloedcirculatie en lymfedrainage, ontspanning voor spieren en helpt bij verbetering van gewrichts mobiliteit.

 

Meer info kan je ook nalezen in deze handleiding:

 

Benieuwd wat Equissage kan doen voor jouw paard? Probeer het zelf en boek je behandeling!

 

Kijk ook eens op https://www.niagaraequissagebenelux.com/nl/testimonials-equissage voor testimonials van verschillende topruiters die Equissage gebruiken